Objeccio fiscal

Què és l'objecció fiscal?

logo "qué és" És la negació a col·laborar amb l’Estat en la preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar. Llegir més.

Com es fa?

mod com_es_fa El primer pas és fer la declaració de renda fins arribar a la quota resultant de l'autoliquidació (casella 741), on es posen les retencions de l’IRPF i dels bancs. Llegir més.

Què és el SIOF?

mod siof És una entitat de caràcter no lucratiu que dóna suport a les campanyes per donar a conèixer l'objecció fiscal a les despeses militars. Llegir més.

Teoría

mod teoria Va ser al començament del segle XX, a Suècia, quan es va reconèixer per primera vegada el dret a l'objecció de consciència. Llegir més.

Comença la campanya d'Objecció Fiscal a la Despesa Militar

 

logo objeccio_CA

 

                       icono guia_practica_2017

               Video d'Objecció Fiscal                                                                Guia per fer l'Objecció Fiscal

Avui, 5 d'abril i fins el 30 de juny de 2017 s'obre el periode per presentar la declaració de renda corresponent al 2016. Aquest any, per primera vegada totes les declaracions es tindran que realitzar amb el programa RENTAWEB, es a dir,  conectats directament amb la web de Hisenda, ja que desapareix el programa PADRE. Però això no implicarà que els objectors i objectoras fiscal a la despesa militar deixem de fer-la. Per això hem creat la guia ràpida d'OF, on expliquem com fer-ho amb el nou sistema de RENTAWEB.

Una vegada més, els objectors i les objectores fiscals a la despesa militar començem  la campanya anual per denunciar pùblicament la despesa militar, mès encara en un periode on la situació econòmica global mostra un estancament en l'aument de l'ocupació  (20,4% de desocupació de la població treballadora), així com els procesos de retallades socials aplicats en educació i sanitat mostren els seus efectes.


La crisi el 2008 va suposar una retallada en la despesa de tots els ministeris, afectant també a Defensa, que ha vist com disminuïa el seu pressupost de manera important. En una perspectiva de deu anys (2007-2016), la despesa d’aquest ministeri es va reduir un 38,8%, segons dades de l'Estat, però si seguim el criteri establert pel Centre Delàs (www.centredelas.org ) la disminució en deu anys esdevé en un 12,6%  

Politiques de despesa 2008 2016

Font: Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Segon Delàs  "..el pressupost de Defensa és aprovat des del seu inici amb l’engany de que algunes partides estan infravalorades de manera deliberada, per després durant el transcurs de l’exercici ser complementades". 

Descarrega el document

 

 Demanen una retallada drástica de la despesa militar com inici de l'abandonament definitiu del model militar instalat a Espanya

Sou aquí: Home Inici Uncategorised Comença la campanya d'Objecció Fiscal a la Despesa Militar