Objeccio fiscal

Projectes 2018. Crida a la desobediència fiscal

Acció directa amb els refugiats

A escala internacional, el 2018  el conjunt de la UE i a la globalitat dels seus dirigents polítics continuen mirant cap l'altre costat i deixen que la gestió dels refugiats la gestioni Turquia. La mal anomenada crisi de refugiats és realment una pèrdua real dels valors que es van reclamar per crear la vella Europa.

Fugint de la guerra i de la misèria moren al mar, si aconsegueixen arribar se'ls tanca amuntegats en nous camps de concentració a la intempèrie, si intenten continuar travessant fronteres són colpejats i gasejats per acabar deportats a Turquia, un país on els drets humans han estat denunciats per la mateixa UE. 

La Unió Europea, amb els diners dels impostos de tots els europeus ha entregat 6.000 milions d'euros a Turquia, per que controli el fluix de refugiats fent-hi de frontera, amb un acord que vulnera tots els tractats de drets humans que els mateixos països han acordat i ratificat tantíssimes vegades.

Aquest 6.000 milions donats, és més de 10 vegades el pressupost anual per "integració" de refugiats i migrants a l'UE. Amb aquesta xifra, 1 milió de refugiats obtindrien  6.000 euros cadascú i optarien a llogar un habitatge i cobrir les seves necessitats bàsiques i començar una nova vida.

Aquesta xifra es gairebé el 5% del pressupost anual de la UE i sense el suport de la població que no ha estat consultada, cada ciutadà membre de la mateixa ha lliurat més de 10 € al Govern de Turquia, sense comptar les despeses dels països aixecant murs, desplaçant policies a les fronteres, "material antidisturbis" empleats, etc. Si aquestes quantitats utilitzades per militaritzar les fronteres es fessin públiques, aquesta xifra augmentaria considerablement.

Com ja varem dir contra una guerra: NO en el nostre nom i NO amb els nostres impostos. Per això, ara que tenim que regularitzar els nostres impostos amb l'estat amb la declaració de renda, podem negar-nos  a participar amb aquestes polítiques assassines i revertir els nostres impostos en ajudar als refugiats.


Els refugiats que aconsegueixen arribar a Europa son enviats a camps de refugiats, però que son verdaderes presons al aire lliure, on existeixen màfies que encara fan més dificil la subsistencia. Però que pasa amb el trajecte des de l'Africa fins Europa?. Enganyats per màfies els embarquen en barques sense estabilitat, sense aliments, sense aigua i sense mitjans per orientar-se. 

El viatge, la majoria de les vegades no finalitza bé: restes de naufragis, cossos surant al mar i il·lusions enfonsades al mar, excepte algunes vegades que organitzacions com Open Arms amb el seu barco rastreja el mar en busca de supervivents, per portar-los a terra firme.

Però la vergonya d'Europa arriva al màxim quan la policia de fronteres marìtimes posa traves al barco d'Open Arms, l'acusen de tràfic de persones i el retenen a port sense deixar-lo sortir en busca de més refugiats, que malgrat les màfies, l'incertesa del viatge i la possible mort no deixaràn de intentar-ho.

Per això, creiem que es un deure de tots denunciar aquests actes i pendre opció per els refugiats en contra de les directrius de l'EU. Es per això, que des de el SIOF hem pensat que els diners recollits per l'objecció fiscal seràn destinats a Open Arms, com a suport per les seves accions.

Si voleu conneixer més del treball que realitza Open Arms podeu addresar-vos al següent enllaç  https://www.proactivaopenarms.org/ca

  OPENARMS

-------------------------------------------------------------------------

Sindicat de Llogaters

El Sindicat de Llogaters neix d’una iniciativa de veïns i veïnes de Barcelona amb l’objectiu de defensar el dret a l’habitatge i a un lloguer assequible, estable, segur i digne.

La problemàtica del lloguer és conseqüència de diversos factors: l’escassedat d’oferta de pisos de lloguer, especialment pisos públics, una legislació que protegeix més els arrendadors que els llogaters i una nova bombolla immobiliària, basada en l’increment especulatiu i abusiu del preu del lloguer. Cada cop més els fons d’inversió especuladors (fons voltor) estan comprant edificis sencers, moltes vegades amb llogaters a dins. Les entitats bancàries (Banco Popular, Caixa Catalunya, el mateix Sareb...) estan venent els seus immobles als fons voltor, perquè la UE els obliga a desfer-se'n abans de gener 2019. I els fons voltor s’afanyen a avisar els llogaters de què no els renovaran el contracte de lloguer quan aquest venci. La llei que permet la creació de Societats Cotitzades d’Inversió en el Mercat Immobiliari (SOCIMIS), exemptes de l’Impost de Societats i per tant molt atractives per al gran inversor, ha potenciat també la nova bombolla immobiliària.

A més la precarització de les condicions laborals multiplica el risc d’exclusió residencial: mentre el preu mitjà dels pisos a Barcelona és de 865 euros, un de cada tres treballadors/es cobra menys de 843 euros. Les famílies han de destinar, de mitjana, un 45% dels seus ingressos al pagament del lloguer, una situació insostenible i que té ja efectes de salut pública a causa de les situacions d‘angoixa. El 2015, el 83% dels desnonaments a Barcelona van ser per impagament de lloguer.

El Sindicat reivindica la lluita a favor d’un augment del parc públic de lloguer social i en contra dels processos de pressió turística i de gentrificació que expulsen els residents dels seus barris. Ofereix serveis d’assessorament sobre els drets i deures del llogaters i sobre les condicions contractuals dels lloguers. I davant l’expulsió de veïns i veïnes de blocs sencers el Sindicat ha engegat la campanya “Ens quedem!”. Aquesta campanya dóna suport a les persones afectades, fomenta l’autorganització davant les pujades abusives de lloguers i les no renovacions i ajuda a negociar amb la propietat, tenint sempre darrera la força del col·lectiu. El Sindicat vol garantir que els llogaters puguin fer front a les costes judicials. Per això necessita recursos econòmics i ha creat una CAIXA DE RESISTÈNCIA.

Web: https://sindicatdellogateres.org/

Correu: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la. "> Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.Si voleu donar suport a aquests projecte, us demanem que feu l'ingrés de la vostra objecció fiscal al compte de Triodos Bank IBAN ES84 1491/0001/28/2098183425 indicant en el concepte "Per a objecció fiscal, el vostre nom i cognoms".Llegiu-ne més: Projectes 2018. Crida a la desobediència fiscal

Sou aquí: Home Notícies