Banca armada

El Centre d’Estudis per la Pau  JM DelàsSETEM, RETS, Justícia i Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) són els promotors de la Campanya Banca Armada, una iniciativa que va néixer el 2007 per denunciar públicament les institucions bancàries que financen la indústria militar, amb l’objectiu de sensibilitzar i exigir unes polítiques ètiques i responsables socialment.

Les entitats impulsores estaven organitzades en iniciatives específiques destinades a la denúncia de les inversions de tres entitats financeres concretes: BBVA sense Armes, Banco Santander sense Armes i Caixabank sense Armes. Tot i així, actualment aquestes campanyes operen de forma conjunta i sincronitzada dins la Campanya Banca Armada, i han ampliat el camp d’acció a Banc Sabadell i Bankia. Al llarg del 2017 es van adherir nous membres, com ara FETS- Finançament Ètic i Solidari i el col·lectiu antimilitarista AA-MOC.

La seva línia de treball i activisme es basa en informar i sensibilitzar la societat i els accionistes de les institucions bancàries, perquè exigeixin als seus bancs un canvi de polítiques que impliquin la finalització de tota relació amb empreses socialment irresponsables que composen i fomenten la indústria militar.

Per fer-ho, aquesta iniciativa mostra el volum i importància de les relacions entre els bancs i les empreses fabricants d’armament per, d’aquesta manera, identificar aquelles entitats financeres que són responsables de pràctiques poc ètiques, com ara obtenir beneficis de la fabricació i exportació d’armes.

Més informació sobre la campanya: http://www.bancaarmada.org/ca/BancaArmadaColor

 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram