Noticies_cat

Objecció Fiscal a la Despesa Militar: per la reivindicació de la seguretat humana

 

El pressupost militar espanyol frega avui en dia els 23 mil milions d’euros (entre despeses explícites del ministeri de Defensa i partides camuflades en altres ministeris i institucions) i ens ha arrossegat a un deute il·legítim per adquisició de programes especials d’armes (PEA) que ascendeix a més de 43.000 milions d’euros, i no para de créixer.

Durant els últims dos anys, amb un sistema sanitari debilitat després d’anys de retallades, hem hagut d’afrontar una pandèmia, davant la qual, tanmateix, les despeses militars han seguit augmentant. A l’Estat espanyol, durant el primer i segon any de la pandèmia, s’han registrat les majors pujades de despeses militars, amb un 7,9 % d’increment del 2021 al 2022. A més a més, el pressupost destinat a investigació militar previst per 2021 triplica l’R+D sanitària, destinada a vacunes i a donar resposta a la pandèmia.

Davant aquesta situació, es fa urgent exigir un canvi de paradigma de seguretat, amb un canvi elemental de prioritats, que posi les persones i la vida al centre, i no el finançament de guerres, repressió i armament.Adhesions al manifest                         Llegir tot el manifest

Guia ràpida per fer l’Objecció Fiscal

El 6 d’abril i fins al 30 de juny de 2022 s’obre el període per presentar la declaració de renda corresponent al 2021. Aquest any, com l’any anterior, totes les declaracions s’hauran de realitzar amb el programa RENTAWEB, es a dir,  connectats directament amb la web d’Hisenda. Això no implicarà que els objectors i objectores fiscals a la despesa militar deixem de fer-la. Per això hem creat la guia ràpida d’OF, on expliquem com fer-ho amb el nou sistema de RENTAWEB.

Una vegada més, els objectors i les objectores fiscals a la despesa militar comencem  la campanya anual per denunciar públicament la despesa militar, més encara en aquest  període de confinament causat pel COVID19 i on s’ha fet palès les mancances sanitàries de materials, UCI’s, respiradors, etc per auxiliar tots els infectats per aquest virus, conseqüències de les retallades en Sanitat (i totes les àrees socials) en els últims anys per poder continuar amb l’increment anual de la despesa militar.

Any rere any, els efectes dels exèrcits i les seves guerres porten a milers de persones a creuar el Mediterrani amb perill de perdre la vida per intentar aconseguir arribar a Europa i buscar una vida digna. Cada any els països de la UE estableixen uns controls mes grans per evitar l’entrada de refugiats i aquests es veuen abocats a caure en mas de màfies que negocien amb la seva vida.

Un any més els nostres diners d’objecció fiscal a la despesa militar aniran adreçats a projectes i entitats que lluiten per la pau, el desenvolupament, la igualtat, l’ecologia… projectes i entitats que lluiten per un món millor.

Demanen una retallada dràstica de la despesa militar com inici de l’abandonament definitiu del model militar instal·lat a Espanya

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram