Noticies_cat

Objecció Fiscal a la Despesa Militar: perquè les armes no són la solució als conflictes armats com el d’Ucraïna.

 

El govern espanyol (el més progressista de la història¡) s’ha convertit en un verdader govern de polítiques de dretes en apostar per seguir les directrius de l’OTAN i voler incrementar el % destinat al Ministeri de Defensa fins al 2 % del PIB. I ens menteix¡, perquè aquest 2023 destina 27.617 mil milions d’euros (entre despeses explícites del ministeri de Defensa i partides camuflades en altres ministeris i institucions), segons càlculs del Centre Delàs basat en els PGE i documentat a l’informe 58 i que ja representen un 2,17% dels PGE.

A més, a futur, tenim un deute il·legítim per adquisició de programes especials d’armes (PEA) que ascendeix a més de 43.000 milions d’euros, i que sembla no pararà de créixer.

Aquest govern, no només aposta per l’armamentisme augmentant la despesa militar en detriment de la despesa social, sinó que participa en l’enviament de material militar a Ucraïna en la guerra contra Rússia en lloc de fomentar el diàleg com única manera de solucionar els conflictes armats.

Aquest govern no només augmenta un 11,28% la despesa militar respecte el 2022, sinó que continua venent armes a Aràbia Saudí en la guerra del Iemen, quan existeix un embargament d’armes internacional contra aquest país i així aconseguir la 7a posició en “l’honorable rànquing de països exportadors d’armes” .

Com s’ha demostrat al llarg de la història, les armes no resolen els conflictes, sí el diàleg. La història ens mostra una vegada rere l’altre que, al final, tots els conflictes armats acaben en una taula de negociació. Aleshores, per què no començar pel diàleg? La raó: no és negoci per la indústria armamentística.

 

 

Guia ràpida per fer l’Objecció Fiscal

El 11 d’abril i fins al 30 de juny de 2023 s’obre el període per presentar la declaració de renda corresponent al 2021. Aquest any, com l’any anterior, totes les declaracions s’hauran de realitzar amb el programa RENTAWEB, es a dir,  connectats directament amb la web d’Hisenda. Això no implicarà que els objectors i objectores fiscals a la despesa militar deixem de fer-la. Per això hem creat la guia ràpida d’OF, on expliquem com fer-ho amb el nou sistema de RENTAWEB.

Una vegada més, els objectors i les objectores fiscals a la despesa militar comencem  la campanya anual per denunciar públicament la despesa militar, més encara quan hi ha un posicionament de la UE i, per tant, d’Espanya, a favor d’Ucraïna en el conflicte armat que té amb Rússia. Aquest posicionament implica ajuda amb armament militar, de moment; en lloc de fomentar el diàleg com a solució entre contendents.

Any rere any, els efectes dels exèrcits i les seves guerres porten a milers de persones a travessar el Mediterrani amb perill de perdre la vida per intentar aconseguir arribar a Europa i buscar una vida digna. Cada any els països de la UE estableixen uns controls més grans per evitar l’entrada de refugiats i aquests es veuen abocats a caure en mas de màfies que negocien amb la seva vida.

Un any més els nostres diners d’objecció fiscal a la despesa militar aniran adreçats a projectes i entitats que lluiten per la pau, el desenvolupament, la igualtat, l’ecologia… projectes i entitats que lluiten per un món millor.

Demanen una retallada dràstica de la despesa militar com inici de l’abandonament definitiu del model militar instal·lat a Espanya

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram