Projecte 2024. Suport a l’objecció de conciència a Turkia

Projecte 2024. Suport a l'objecció de conciència a Turkia

Presentació

Inici

Turquia és l’únic Estat membre del Consell d’Europa que encara no ha reconegut el dret a l’objecció de consciència (OC). A Turquia, el servei militar és obligatori per a tots els homes d’entre 20 i 41 anys. No hi ha cap mecanisme al qual puguin recórrer els objectors de consciència, ni tampoc un servei civil alternatiu.

La falta de legislació sobre el dret dels OC a realitzar el servei militar augmenta les violacions de drets i les restriccions que pateixen els OC i els exposa a la «mort civil», com ha declarat el Tribunal Europeu de Drets Humans. A Turquia, els objectors de consciència viuen en un cercle viciós de persecució i violació de drets, que inclou procediments administratius, penes de presó i multes. Se’ls obliga a portar una vida en què se’ls priva dels seus drets socials, econòmics i polítics. Se’ls priva del seu dret al treball formal (amb seguretat social); es restringeix el seu dret a la llibertat de circulació a causa de les freqüents parades i controls; es limita el seu accés a l’educació superior; es confisquen els seus comptes bancaris com a conseqüència de multes administratives i judicials.

Conscientious Objection Watch (COW) és una iniciativa civil que proporciona suport jurídic als objectors de consciència al servei militar obligatori a Turquia, vigila i denuncia les violacions de drets humans que pateixen els objectors de consciència i advoca pel reconeixement del dret a l’objecció de consciència. COW treballa per sensibilitzar l’opinió pública sobre el dret a l’objecció de consciència, així com per exercir pressió davant els organismes regionals i internacionals de drets humans sobre la situació dels objectors de consciència a Turquia.  

L’organització anterior (Associació per a l’Objecció de Consciència) es va fundar el 2013, però els membres actius van haver de decidir tancar oficialment l’associació el desembre del 2021 a causa de problemes de seguretat i a la preocupació per la creixent pressió política del govern a Turquia. Per tant, el grup continua la seva tasca a partir de gener de 2022 com a iniciativa civil amb el nom d’Observatori de l’Objecció de Consciència. Actualment, COW és l’únic grup que treballa específicament sobre l’objecció de consciència a Turquia.  

El fons de la Conscientious Objection to Military Expenditure ajudarà el COW a continuar la seva tasca de suport als objectors de consciència a Turquia. El fons ajudarà l’organització a continuar la seva feina, que farà campanya a molts nivells, com proporcionar suport legal als OC pel dret a l’objecció de consciència; continuar amb les sol·licituds davant el Tribunal Constitucional (AYM) i el TEDH en el context del litigi estratègic; exercir pressió a nivell de l’ONU, la UE i el Consell d’Europa (CdE); i publicar informes sobre la situació actual.

Amb aquest fons, COW continuarà les seves activitats de supervisió, informació, assessoria jurídica a les organitzacions de consumidors, sensibilització i pressió política. El grup podrà seguir publicant els butlletins periòdics que se centren en la situació actual de les organitzacions de drets humans i les organitzacions de drets humans; continuar prestant suport jurídic a les organitzacions de drets humans; continuar treballant en la tasca de pressió en el Consell d’Europa, el Comitè de Ministres, el Parlament Europeu, el Consell Europeu i les Nacions Unides; i seguir sensibilitzant a través dels seus comptes a les xarxes socials i el seu lloc web.

COW seguirà buscant finançament per garantir la continuació de la seva feina i assegurar la seva sostenibilitat a llarg termini. No obstant això, el fons de la Conscientious Objection to Military Expenditure contribuirà de forma important a establir unes bases sòlides per al treball futur del grup, que actualment no té recursos financers.

Pots fer el desviament dels diners mitjançant transferència a aquest compte: FIARE: ES53 1550 0001 2200 1871 0624 indicant  com a concepte          

“Per objecció fiscal,  el vostre nom i cognoms”.

També hi han altres campanyes on destinar l’objecció fiscal a la despesa militar

 

(Text original de la campaña estatal d’OF https://objecionfiscal.info/destino-internacional-2024/)
 
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram